Mijn les is individueel, omdat de leerling dan de volledige aandacht krijgt.

In bijzondere gevallen, bijvoorbeeld als twee beginnende bevriende kinderen of broertjes / zusjes tegelijk les willen hebben, kan er van de individuele les worden afgeweken. Ik geef les aan kinderen en volwassenen, beginners en gevorderden. Ook heb ik een ruime ervaring met lesgeven aan leerlingen met een concentratieprobleem of autisme. Jonge kinderen hebben thuis hulp nodig bij het studeren. Daarom is het wenselijk dat een ouder af en toe bij de les aanwezig is.

Wat leer je?

In mijn les staat het plezier voorop en hebben leerlingen een grote stem in de keuze van de muziek.

Maar er wordt ook veel aandacht gegeven aan techniek en een juiste speelhouding, omdat het moeilijk is een verkeerde houding later weer af te leren. Ook is er aandacht voor de muziektheorie, omdat enige kennis daarvan onmisbaar is voor het leren spelen van een muziekinstrument. Dit uiteraard aangepast aan leeftijd en interesse. De mogelijkheid om samen te spelen is er in één van mijn ensembles. Verschillende leerlingen van mij spelen in jeugdorkesten of in een schoolorkest. Een enkele is toegelaten tot het conservatorium. Vioolspelen is een investering in jezelf. Je bevordert je concentratie en doorzettingsvermogen. Je leert genieten van muziek en, bijvoorbeeld als je een uitvoering hebt, leer je ook hoe je jezelf kunt presenteren wat weer goed is voor je zelfvertrouwen.

Kortom: vioolspelen is gewoon ontzettend leuk.

Sinds 1999 geef ik vioolles bij de muziekschool in Dieren, tegenwoordig "Muziekschool Veluwezoom". Dat combineer ik al sinds het eerste jaar met het geven van vioollessen in Heerenveen bij muziekcentrum De Speeldoos.

Naast lessen op de muziekscholen geef ik ook les bij leerlingen thuis in Zutphen en omstreken.

Deze privé les is ook mogelijk in een bijzonder monument in Dieren: Dierense Toren, een prachtige locatie voor muziekles.

Tarieven voor één seizoen

Wilt u nog niet meteen een instrument aanschaffen voor uw kind of uzelf? Een huurviool behoort tot de mogelijkheden.

tot 21 jaar

21 jaar of ouder

38 lessen van een half uur

38 lessen van een half uur

€825

€925

 

Voor informatie of een vrijblijvende proefles kunt u contact met mij opnemen